Menu

Co je Rawfan?

 

Jak připravujeme naše BARF produkty?

Naše produkty vynikají díky použití nejvyšší kvality surovin, které pochází od našich spolehlivých lokálních dodavatelů. Všechny tyto suroviny jsou určeny pro lidskou spotřebu, což zajišťuje, že naše produkty splňují vysoké standardy kvality. Naše kompletní směsi jsou pečlivě připravovány z prvotřídní svaloviny a vnitřností, výživných příloh, čerstvé zeleniny, bylinek, semínek a olejů bohatých na omega 3 a 6 mastné kyseliny. Nezapomínáme ani na důležité vitaminy a minerální látky, které jsou nezbytné pro zdravou a vyváženou stravu. Všechny tyhle složky hrají ve stravě pejska svoji úlohu a správným složením poskytují vysoce kvalitní kompletní krmivo, které již není třeba ničím doplňovat.

 

Vyrobeno ručně a s láskou ke psům

Naší předností je, že všechny směsi jsou vyrobeny ručně a s láskou ke psům. Ruční výroba nám umožňuje pečlivě sledovat každý krok procesu a zajistit, že naše směsi jsou vždy vyvážené a kvalitní. ​

Při výrobě dbáme také na zdravotní a hygienické normy, abychom zajistili bezpečnost a kvalitu našich produktů. 

 

100% vyvážená strava

Jednou z klíčových výsad naší stravy je především její 100% vyváženost. Každá směs je pečlivě sestavena tak, aby byla biologicky plnohodnotná a zároveň obsahovala optimální množství živin, minerálů a vitamínů pro všechny věkové kategorie psů. Rozumíme tomu, že potřeby psa se mohou lišit v závislosti na jeho věku, velikosti, aktivitě, zdravotním stavu a dalších faktorech.

Cílem je poskytnout každému pejskovi vhodnou a vyváženou stravu, která mu pomůže zůstat zdravý a plný energie.​ Abychom toho dosáhli, zaměřujeme se na vlastní doplňkové zdroje minerálů a pečlivě sledujeme kvalitu a bezpečnost všech surovin, které do našich směsí zařazujeme.

 

Individuální přístup

Rawfan na míru nabízí individuální přístup a umožňuje sestavit krmivo přesně podle potřeb každého jednotlivého pejska.​ Nejedná se tedy o sestavení stravy podle obecného schématu poměrového vyvážení (maso, zelenina, kosti), které je běžně dostupné a často diskutované na internetu. 

 

Pro zdravé i nemocné pejsky

Specializujeme se na poskytování stravy pro všechny pejsky, včetně těch, které trápí zdravotní potíže. Každý takový případ je individuálně řešen ve spolupráci s klientem a konzultován s odborníkem na výživu psů MVDr. Evou Štercovou, PhD. Na základě této spolupráce jsou posouzeny specifické potřeby pejska a navržena vhodná strava.

 

Bez použití kostí

Častou otázkou je zařazení kostí do stravy. Jelikož zařazením kostí do stravy není snadné zajisti její vyváženost, nejsou ve směsích kosti použity. Důvodem je, že obsah vápníku a fosforu a dalších látek je v různých kostech rozdílný, a liší se i jejich stravitelnost. Tyto rozdíly v kostech jsou dané především jejich druhem a stářím zvířat, ze kterých kosti pocházejí. Pokud bychom spoléhali na přidávání kostí jako zdroje vápníku a dalších minerálních látek, nemohli bychom určit jejich skutečný obsah, který může značně kolísat. Pes pak může trpět jejich nedostatkem nebo nadbytkem.   

Dalším negativním aspektem je, že některým psům mohou kosti vadit a narušovat jejich trávení. Proto pro dosažení optimálního množství všech minerálních látek a vitamínů, využíváme vlastní doplňky stravy, díky kterým je možné mít obsah a vzájemný poměr jednotlivých látek a stopových prvků vždy pod kontrolou. 

Na druhou stranu žvýkání kostí může pomáhat udržet čisté zuby a být pro pejsky velice zábavná činnost. Proto je možné podávat psům, kteří je dobře snáší, mimo krmnou dávku i bezpečné masité kosti na žvýkání. Za vhodné jsou považovány kosti měkké, jako drůbeží skelety nebo například telecí žebra.

 

Kosti vs. doplňky stravy

Přírodní suroviny mají různorodý a velmi kolísavý obsah živin a snadno tak dojde k situaci, kdy jsou některé látky v nedostatku a jiné v nadbytku. Komerčně vyráběné doplňky mají oproti tomu standardní a přesně deklarované složení. Je známé a vědecky prokázané, že v syrové stravě složené pouze z přírodních surovin chybí zejména stopové prvky, nejčastěji měď, zinek, jód a mangan. V závislosti na druhu a množství použitých kostí pak kolísá množství vápníku a fosforu, kterých může být nedostatek stejně jako nadbytek. Kosti jako doplněk syrové stravy mají velmi variabilní zastoupení vápníku a fosforu, takže jejich správné množství lze odhadnout poměrně obtížně. Více se můžete dočíst na stránce Často kladené otázky a odpovědi.

 

Schválená receptura

Všechny produkty Rawfan a naše další služby jsou profesionální a vznikly pod odborným dohledem MVDr. Evy Štercové, Ph.D., která je odbornicí na výživu psů. Naše receptury jsou pečlivě sestaveny v souladu s platnými nutričními standardy FEDIAF (Evropská federace výrobců krmiv pro domácí zvířata) a AAFCO a také s požadavky norem NRC. Tímto zajišťujeme, že naše produkty splňují všechny potřebné požadavky a jsou vysoce kvalitní a bezpečné pro vaše zvířecí společníky. 

 

 

Co mi přijde domů?

Rawfana dodáváme ve třech různých velikostech balení, a to na 10, 20 nebo 30 dní. Jednotlivé porce Vám pečlivě naporcujeme na každý den zvlášť, abychom zajistili co největší pohodlí při krmení. Objednávku standardně doručujeme do 3 - 5 dnů od objednání. Veškeré další nezbytné informace postupně zjistíte v průběhu vaší objednávky a všechny informace si můžete prohlédnou také v košíku.

 

 

Věrnostní program a opakované objednávky

Registrací v našem klientském portálu získáte okamžitý přístup k několika výhodám. Kromě sledování vašich objednávek získáte trvalou 4% slevu na veškeré nákupy jako registrovaný uživatel. Hlavní funkcí je jednoduché opakování předchozích objednávek, které můžete případně snadno upravit před dokončením. Vaše pohodlí je pro nás prioritou!

 

"Haf! Do misky barf."