Menu
Mrazem sušená KUŘECÍ PRSA pro psy a kočky
Zpět na nabídku

Mrazem sušená KUŘECÍ PRSA pro psy a kočky

Mrazem sušený (lyofilizovaný) velmi chutný a zdravý pamlsek vhodný pro psy a kočky, bez konzervantů, barviv a dochucovadel. Kuřecí prsa jsou jedním z nejlepších a nejlépe stravitelných zdrojů bílkovin. Obsahují plnohodnotné bílkoviny, které jsou zdrojem všech potřebných aminokyselin. Vysoký podíl libové svaloviny a nízký podíl tuku a vazivových částí. 

Zvolte variantu:

Dostupnost: Skladem
+ -

Doručujeme po celé ČR, expedujeme do 24 hodin od objednání. Pro pamlsky a mrazem sužený BARF můžete využít i Zásilkovou s doručením na výdejní místa. Více informací

Popis

Složení: 100% kuřecí prsa

Kuřecí maso je jedním z nejlepších a nejlépe stravitelných zdrojů bílkovin. Obsahuje plnohodnotné bílkoviny, které jsou zdrojem všech potřebných aminokyselin. Kuřecí prsa patří k částem s vysokým podílem libové svaloviny a nízkým podílem tuku a vazivových částí. Díky tomu jsou výborně stravitelná a mají vysoký obsah bílkovin, který se pohybuje přes 20 %. Obsah tuku bývá menší než 5 %. Vzhledem k nízkému podílu tuku a vysoké stravitelnosti bývá kuřecí maso také součástí celé řady speciálních diet. Navzdory rozšířeným obavám majitelů psů nepatří ani k příliš častým alergenům. Na základě výzkumu bylo zjištěno, že výskyt alergií na kuřecí maso se u psů pohybuje kolem 15 %, tedy méně často než u hovězího masa a téměř stejně jako u jehněčího, které je obecně považováno za hypoalergenní. Kuřecí prsní svalovina patří mezi tzv. bílá masa. To znamená, že obsahuje méně svalového barviva myoglobinu a má tedy nižší zastoupení železa než červená masa.   

Výrobek je lehce stravitelný i pro starší a nemocné pejsky.

Vyrobeno ručně v České republice. 

Co je to lyofilizace?

Jedná se o revoluční a nejšetrnější proces zpracování potravin, kdy dochází k sušení krmiva mrazem. Odvádí se pouze vlhkost z čerstvého masa i ostatních surovin, aniž by došlo k ohřevu, takže jsou zde ponechány všechny tak důležité živiny a vitamíny v té největší možné míře oproti klasickému konvenčnímu sušení. 

Analytické složky: hrubý protein 80,1 %, hrubé tuky 14,3 %, hrubý popel 3,29 %, hrubá vláknina 1,7 %, vlhkost 1 %

K výrobě 25 g lyofilizovaného kuřecího masa bylo použito 120 g syrového kuřecího masa.